Wat kost het wrappen van je keukenkastjes?
17 december 2021 

Wat kost het wrappen van je keukenkastjes?

Tijden veranderen en dus ook de uitstraling van je keuken. Maar goed, een nieuwe keuken is een behoorlijke kostenpost en is daarnaast erg tijdrovend. Dus wat zijn de alternatieven? Spuiten, het vervangen van kastjes en wrappen. Laatsgenoemde is relatief nieuw maar inmiddels in behoorlijke opkomst. Maar wat kost het wrappen van je keukenkastjes eigenlijk? Daar geef ik je in deze blog antwoord op.

Welk type kastje heb je?

Allereerst is het goed om te bekijken over welk type frontje jouw keuken beschikt. Grofweg bestaan er 3 verschillende type keukenkastjes. Dat zijn de vlakke kastjes, de landelijke kastjes en de klassieke kastjes. Nu zou je wellicht denken dat het formaat van je keukenfrontjes leidraad is, maar in werkelijkheid is het dus het type frontje.

Voor het wrappen van vlakke frontjes liggen de prijzen grofweg tussen de 35,- en 60,- euro per frontje. De exacte prijs is dan even afhankelijk van het exacte formaat en de staat van het frontje.

houttint-folie-met-nerf-bewerktGewrapte landelijke keukenfrontjes

Landelijke type frontjes zijn de kastjes met een vierkante laag in het kastje zelf. Zoals bij bovenstaande afbeelding ook het geval is. Vaak heeft dit type last van de originele folie laag die aan het loslaten is. Een probleem dat gelukkig ook eenvoudig is op te lossen. Dat probleem even weggelaten ligt de prijs voor het wrappen van een landelijk keukenfrontje tussen de 65,- en 85,- euro. Zoals je merkt direct al een stuk hoger. Hoe dit komt? Deze keukenkastjes worden vaak uit 5 verschillende delen gewrapt. Dit neemt meer tijd is beslag, het resultaat wordt daarmee wel super strak en duurzaam.

Keuken met klassieke frontjesKeuken met klassieke frontjes

Het klassieke type frontje staat hierboven afgebeeld. Dit is het lastigste type en neemt daardoor voor de wrappers ook de meeste tijd in beslag. Niet voor niets slaan veel wrappers dit type over, omdat het een speciale techniek vereist die je goed dient te beheersen. Gelukkig doen wij dat . De kosten voor een klassiek keukenkastje liggen grofweg tussen de 90,- en 105,- euro.

Het aantal keukenfronten

Zoals je in bovenstaand gedeelte hebt kunnen lezen is het type keukenkastje dus al behoorlijk bepalend in de uiteindelijke kosten voor het laten wrappen van je keuken. Maar goed, wat is er nog meer bepalend in de eindprijs? Een antwoord dat behoorlijk voor de hand ligt. Het aantal keukenkastjes bepaalt namelijk de eindprijs. Een gemiddelde keuken beschikt vaak over circa 18 keukenkastjes. De berekening hiervoor zie je in het volgende hoofdstuk.

Hoeveel kost het wrappen van keukenkastjes?

Vermenigvuldig het aantal keukenkastjes met de prijs per kastje. Het eindbedrag zijn de kosten die je kwijt zult zijn voor het laten wrappen van een keukenkastje.

Vlak keukenkastje wrappen kosten:

Vermenigvuldig 18 met 50,- euro = 900,- euro wat het wrappen van vlakke keukenkastjes zal gaan kosten.

Landelijk keukenkastje wrappen kosten:

Vermenigvuldig 18 met 75,- euro = 1350,- euro wat het wrappen van landelijke keukenkastjes zal gaan kosten.

Klassieke keukenkastje wrappen kosten:

Vermenigvuldig 18 met 100,- euro = 1800,- euro wat het wrappen van klassieke keukenkastjes zal gaan kosten.

Conclusie

Zoals je ziet kunnen kosten voor het wrappen van je keuken dus behoorlijk variëren. De combinatie tussen het type keukenfrontjes en het aantal frontjes bepaalt het totaalbedrag. Hopelijk ben je zo alvast goed op weg geholpen om zelf een prijsindicatie te maken. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder, ook wanneer je vragen hebt over de mogelijkheden en wat wij voor jouw kunnen betekenen.


Over de schrijver
Reactie plaatsen