Keuken wrappen voorbeelden – Bekijk hier 7 verschillende gewrapte keukens
02 november 2021 

Keuken wrappen voorbeelden – Bekijk hier 7 verschillende gewrapte keukens

Op zoek naar voorbeelden van gewrapte keukens? In deze blog laten wij je 7 verschillende gewrapte keukens zien. Zodat je een goed beeld krijgt wat de mogelijkheden zijn en hoe een eindresultaat eruit kan komen te zien.

Over het keuken wrappen

Wrapping is een techniek waarbij keuken, auto of fiets ingepakt wordt door middel van folie. Speciale folie dan wel te verstaan. Deze beschikt over een geavanceerde kleefkant welke door het wegduwen van de lucht sterk blijft plakken. Tientallen jaren is dit ontwikkeld voor Duitse taxi’s. Doordat deze allemaal geleverd werden in een standaard wit/gele kleur, verloren deze heel veel waarde in de tijd dat die gebruikt werden. Door hier een folie op aan te brengen, welke later verwijderd kon worden, kon iedereen zelf bepalen in welke kleur de auto besteld werd.

De ontwikkeling van wrapping folie is hard doorgegroeid en inmiddels wordt het wrappen ook op keukens toegepast. Mede doordat er veel keukens met verkleuring en loslatende folie op het origineel bestaan. Problemen welke met wrapping folie erg goed zijn op te lossen, zonder daar de prijs van een nieuwe keuken voor te hoeven betalen. Dit wordt gedaan met speciale interieur folies welke qua uiterlijk, duurzaamheid en krasbestendigheid daar zeer geschikt voor zijn. Neem bijvoorbeeld bovenstaande houtlook. Super realistisch, krasbestendig en zelfs de nerven zijn daadwerkelijk voelbaar!

1: Lichte hout look + marmer aanrechtblad

Loslatende folie is een veelvoorkomend probleem bij keukens. Dit zien wij helaas, te vaak, voorbijkomen wanneer wij op klus gaan. Ook in dit geval. Daarbij was de keuken behoorlijk verouderd. De keuken gaat tenslotte toch alweer zo’n 15 jaar mee. De eigenaren wilden er dus maar al te graag een nieuwe/ moderne look aan mee geven.

Marmer look gewrapte keuken

Hierbij is de complete keuken, inclusief aanrechtblad en betegelde muur gewrapt. Daarbij zijn ook alle klinken vervangen, waarmee alles behalve de keuken zelf is aangepakt. Alle kastjes zijn voorzien van een lichtbruine/ witte hout look. Dit geeft een rustige uitstraling aan de keuken. Zeker met het gewrapte aanrechtblad en de daaraan verbonden muren in een marmer look, een goede keuze. Hierdoor wordt dit gedeelte van de keuken een echte aandachtstrekker.

2: Grijs/blauw + beton look

Stel, je hebt het gehele huis verbouwt, alles ziet er spik en span uit. Alleen die keuken, die wil eigenlijk niet helemaal matchen. Maar ja, de keuken is ook nog niet aan vervanging toe. Wat doe je dan? Kitchenmakeover opbellen natuurlijk ;-)


Bij deze klus is de gehele keuken opnieuw gewrapt, inclusief het aanrechtblad. Ondanks dat er lang getwijfeld is om het aanrechtblad wel/ niet te doen. Hierbij kwam onze 3D configuratie van de keuken dan weer heel goed van pas. Zo kan goed ingeschat worden of de keuken echt zou verbeteren met een gewrapt aanrechtblad. Ja luidde het antwoord, waardoor de keuken er nu als volgt uit ziet:

3: Interieur grijs kastjes

De tweede, en zeker nog niet de laatste uit dit lijstje van gewrapte keukens voorbeelden. Waar het over gaat? Loslatende folie op keukendeurtjes. In dit geval ontstonden er grote luchtbellen in het midden van de kastjes. Voor de eigenaren direct een goede reden om de keuken direct van stijl te laten veranderen middels kleur.

Mat grijs gewrapte keuken

De kastjes van deze keuken zijn gewrapt in een krasbestendige mat grijs kleur. Super duurzaam dus. Het aanrechtblad is gewrapt met een, opnieuw krasbestendige, houtlook folie. Met een duidelijk zichtbaar en voelbare structuur, wat deze folie nog realistischer maakt.

4: Mat wit gewrapte kastjes

Een echt bouwval. Daar belandden wij in bij het wrappen van deze keuken. De nieuwe eigenaren besloten alles uit het huis weg te slopen, behalve de keuken. Want op de loslatende folie op de frontjes na, was deze nog helemaal in orde. Bespaart natuurlijk erg in de kosten om de keuken te laten staan en hoeft zeker niet minder mooi te worden.

Mat wit gewrapte keukenkastjes

Alle kastjes in de keuken zijn voorzien van een krasbestendige mat wit folie. Daarmee opnieuw zeer geschikt om minstens 5 jaar, oplopend tot maar liefst 15 jaar, mee te gaan. Om ervoor te zorgen dat deze folie goed blijft kleven zijn alles keukendeurtjes, na het verwijderen van het origineel, voorzien van een speciale primer. Dit zorgt ervoor dat de hechting jarenlang top zal zijn, gegarandeerd.

5: Mat grijs gewrapte keuken

Een keuken eiland, moderne apparatuur en strakke kastjes. Eigenlijk heeft deze keuken alles wat je hartje begeerd. Toch wilden de eigenaren af van de, origineel, witte uitstraling van de keuken. En dat kan natuurlijk eenvoudig in orde gemaakt worden!

Mat grijs gewrapte keuken voorbeeld

De keuken is gewrapt in het donker mat grijs. Ook weer krasbestendig waardoor je minder snel last zult hebben van de typisch matte vlekken die vaak ontstaan op mat zwarte keukens. In combinatie met de al de strakke deurtjes maakt dit weer een keuken van deze tijd. Welke super tot zijn recht komt in de rest van het interieur.

6: Warmte houttinten met nerf

20 jaar geleden een nieuwe keuken geplaatst, alles is nog helemaal naar het zin. Maarrr… de folie van de folie op de keukenkastjes begint bol te staan. Iets dat er niet uit ziet en daardoor erg vervelend is, zeker wanneer er visite langskomt.

houttint-folie-met-nerf-bewerkt

Laten wij nu net 1 week voor de verjaardag tijd en ruimte hebben om de keuken geheel aan te pakken. Als eerste zijn alle keukenkastje kaal gehaald, waarna de MDF-primer is aangebracht. Deze zorgt ervoor dat de folie sterk aan de MDF blijft kleven. Vervolgens zijn de kastjes allemaal gewrapt in een stoere houtlook met een diepe nerf daarin. En de details tellen natuurlijk. Over alle richtingen van de nerven is goed nagedacht om het allemaal zo realistisch mogelijk uit te laten komen.

7: Kitchen Makeover keuken

Natuurlijk is ook onze eigen keuken voorzien van een wrap, inmiddels alweer 3,5 jaar geleden. Het verhaal achter deze klus is minstens zo mooi. Als jonge startende ondernemers is het budget voor een nieuwe keuken niet direct aanwezig. Dus wat wordt dan de oplossing? Voor slechts enkele honderden euro’s is een gebruikte keuken op marktplaats aangeschaft, inclusief apparatuur! Waarom zo goedkoop? De kleur was rood en wie zit er nu te wachten op een rode keuken? Precies ja, niemand.

De keuken is vervolgens strak glans wit gewrapt waardoor het complete uiterlijk van de keuken direct veranderde. Van de paar honderd euro die keuken gekost heeft is nu niets meer terug te zien. Inmiddels begint het wit al wel wat te vervelen en dus wordt er een nieuw kleur bedacht. En gelukkig gaat dat ook weer net zo makkelijk!

Genoeg keukenwrap voorbeelden?

Hopelijk hebben de bovenstaande voorbeelden je een goed beeld gegeven van hetgeen dat er mogelijk is bij het laten wrappen van je keuken. Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk en daar vertellen we je graag zelf over. Heb je ergens vragen over? Schroom niet om telefonisch of per mail contact met ons op te nemen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen