Aanrechtblad keuken vervangen of wrappen?
09 december 2021 

Aanrechtblad keuken vervangen of wrappen?

Het aanrechtblad van je keuken heeft een grote invloed op de uitstraling van je keuken. Ondanks strakke, al dan niet gewrapte keukenkastjes, kan het aanrechtblad ervoor zorgen dat de keuken niet overeenkomt met de rest van je interieur. In deze blog lees je meer over de mogelijkheden waarmee het aanrechtblad van kleur veranderd kan worden.

Wanneer je aanrechtblad laten wrappen?

Als eerste ga ik verder in op het laten wrappen van je aanrechtblad. Want in welk geval is het is het aan te raden om je aanrechtblad te laten wrappen?

Als eerste moet het aanrechtblad nog in een goede staat zijn. Grove beschadigingen en deuken zullen namelijk opvallen zodra deze gewrapt worden. Enkele beschadigingen kunnen goed verholpen worden met een voegenvuller of andere opvullers. Vooral bij de hoeken van de aanrechtbladen is dit lastiger. Het vervangen van je aanrechtblad is dan mogelijk een betere oplossing.

In de meeste gevallen zijn de beschadigingen gelukkig wel op te lossen en is zal dit dus niet de reden hoeven te zijn om je aanrechtblad niet te laten wrappen. Hoe zit het dan met de duurzaamheid van een gewrapt aanrechtblad? Is een vraag die wij veel binnenkrijgen. Logisch ook. Op het aanrecht kook je, snij je en er komt regelmatig water op te liggen. Het krijg dus behoorlijk wat te verduren.

Gelukkig zijn daarvoor speciale stevige – en krasbestendige interieur folies voor ontwikkeld. Deze folies maken het dus mogelijk je aanrechtblad te blijven gebruiken zoals je gewend was, zonder deze verder te beschadigen.

 Een ander mooi voordeel die wrapping je biedt is de eindeloze hoeveelheid mogelijkheden in kleuren en motieven. Met zelfs folies die voelbare structuren in zich hebben. Waaronder bijvoorbeeld de houtfolies met voelbare nerven daarin verwerkt. Dit onderscheidt wrapping van alle andere alternatieven.

Voorbeelden gewrapte aanrechtbladen

Om je een idee mee te geven van wat de mogelijkheden al dan niet zijn hebben wij onderstaand een aantal voorbeelden van gewrapte aanrechtbladen voor je weergegeven.

Marmer look aanrechtblad keuken wrappenMarmer look aanrechtblad
Mat grijs gewrapte keukenHoutlook aanrechtblad + gewrapt keukenkastjes
Betonlook gewrapt aanrechtblad

Voordelen op een rijtje:

  1. Betaalbaar
  2. Duurzaam
  3. Eenvoudig en snel geregeld
  4. Krasbestendig
  5. Eindeloos veel kleuren en opties

Wanneer je aanrechtblad vervangen?

Zoals ik eerder al aangaf is het aan te raden om je aanrechtblad te laten vervangen wanneer deze al zwaar beschadigd is. Met vinyl wrapping kan er veel schade verborgen worden maar uiteindelijk is het vooral het uiterlijk dat aangepakt wordt. Een beschadigd aanrechtblad blijft ook met een wrap erop beschadigd.

Ook wanneer je uitgekeken bent op de complete keuken (en waarbij wrapping geen oplossing kan bieden voor de frontjes) is het vervangen van je aanrechtblad uiteraard de optie.

Conclusie

Of het vervangen of laten wrappen van je aanrechtblad de juiste keuze is hangt dus voornamelijk af van je eigen behoefte. Zoals je in de voorbeelden al hebt kunnen zien biedt het wrappen een hele mooie oplossing. Het is daarnaast betaalbaar, zorgt voor weinig troep en kan binnen 1 dag geregeld worden.

Ben je geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met ons op om meer informatie over kosten en mogelijkheden te ontvangen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen