Keuken wrappen kosten – Hoeveel betaal je voor een keukenwrap?
11 oktober 2021 

Keuken wrappen kosten – Hoeveel betaal je voor een keukenwrap?

De kosten voor het wrappen van een keuken. Het is een van de eerste vragen die wij krijgen. En logisch ook, want hoe verhouden de kosten voor het wrappen van een keuken zich tot een nieuwe keuken?

In deze blog gaan wij dieper in op de kosten van het keuken wrappen en geven we verschillende prijsindicaties. Zo kun je straks zelf een goede inschatting maken wat de prijs voor het wrappen van jouw keuken zal zijn.

Waarom je keuken wrappen?

De keuken is verkleurd of vergeeld, de keuken is niet meer van deze tijd, loslatende folie op keukendeurtjes, een nieuw (niet matchend) interieur of beschadigingen. Dit zijn een aantal voorbeelden waarom mensen bij ons hun keuken laten wrappen. Daarnaast natuurlijk ook omdat de kosten van een nieuwe keuken niet op kunnen tegen de kosten voor het wrappen.

Wat wij veel tegen komen zijn de loslatende folies op de keukendeurtjes van de originele keuken. Het begint vaak met een aantal kleine plekjes maar al snel begint ook de rest van de keukendeurtjes te ‘vervellen’. Vaak is de garantie op de keuken dan al vervallen en is de keuken verder nog in prima staat. Wrappen is dan een super mooie oplossing.

| Op deze pagina ben ik verder ingegaan op wat je kunt (laten) doen wanneer je met loslatende folie op je keukendeurtjes te maken hebt.

Keuken wrappen kosten – Waarop is de prijs gebaseerd?

Uiteraard zijn (de meeste) prijzen op producten en diensten altijd ergens op gebaseerd. Men maakt een inschatting wat de kostprijs is en houdt rekening met een (vaak beperkte) winstmarge. Daaruit rolt vervolgens een totaalprijs. De keukenwrap kosten bestaan voor het grootste gedeelte uit tijd en materiaal. Gemiddelde genomen zijn wij bij een landelijke keuken toch al snel 2 volledige dagen bezig met 2 personen. Dat is niet niks natuurlijk, maar kwaliteit en precisie vereist geduld.

Onderstaand volgen de verschillende variabelen waar op de kosten voor een keuken wrap zijn gebaseerd.

Materiaalkosten keuken wrappen

Vaak gaat het bij keukens om een behoorlijk aantal vierkante meters. En dus gaat het ook om een behoorlijk aantal meters folie. De aanschaf van deze folie weegt mee in de prijs. Daarin spelen kwaliteit en merk ook een rol. Kwaliteit heeft tenslotte ook zijn prijskaartje. Wij werken graag met hoogwaardige folies zoals 3M, Avery en de speciale interieur folies van onze leveranciers.

Het voordeel van deze merken is dat zij beschikken over een groot assortiment van kleuren welke je kunt kiezen uit de handige kleurenwaaiers. Zo kun je zelfs thuis, in jouw eigen licht, bekijken hoe de kleuren uitkomen. De speciale interieurfolies zijn extra stootbestendig en krasbestendig. Hierdoor zijn deze folies ook geschikt voor het aanrechtblad.

Type keuken

Wellicht logisch, maar ook het formaat van de keuken is bepalend in de kosten voor het wrappen van een keuken. Des te groter het formaat des te meer materiaal en tijd er nodig zal zijn. Want ook die laatste factor, tijd speelt mee. Hoe groter de keuken hoe meer panelen er vaak gewrapt zullen worden.

Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Keukens met veel lastige hoekjes en landelijke frontjes kosten meer tijd en dus zal de totale prijs ook hoger uitkomen.

Wel of geen aanrechtblad

De keukendeurtjes en de zijpanelen komen het meeste voor wanneer het gaat om het wrappen van keukens. Toch is het met de krasbestendige folies ook mogelijk om het keukenblad een makeover te geven. Met verschillende hout-, beton-, steen- en metaal look folies geeft dit een ontzettend gaaf resultaat.

Op basis van het formaat van het keukenblad zullen de kosten voor het wrappen bepaald worden. De materiaalkosten voor wrappen van het blad is vooral bepalend voor de prijs. De totale prijs kan tussen de 150,- en 500,- euro inclusief btw in liggen. Bij een gemiddeld formaat hoekkeuken komt dit vaak uit rond de 300,- inclusief btw.

Voorbeelden van prijsklassen

Onderstaand hebben wij voor een drietal type keukens een prijsopgave gemaakt. Dit zijn drie eigen ontworpen keukens welke wij gebruiken om een goed beeld te geven. Wij beginnen met de keuken wrap kosten van een kleine keuken en eindigen met een grote keuken.

Kleine keuken

Kosten voor het wrappen van een kleine keuken.

Allereerst beginnen wij met het berekenen van de kosten voor een keuken wrap van een kleine keuken. Dat kan een typische keuken zijn zoals deze hiernaast of vaak nog ietsje groter.

Gemiddelde keuken

Onze eigen ‘showroom keuken’ is in onze ogen een gemiddelde keuken. Ondanks het grotere formaat zijn de keukendeurtjes vlak en daardoor eenvoudig te wrappen. Wel zullen er een hoop meters in deze keuken gaan.

Grote keuken

Nou, en of dit een grote keuken is 🙂

Wanneer ik een berekening maak voor het wrappen van deze keuken wordt allereerst alles goed ingemeten. Wegens het flinke formaat van de keuken zal er veel folie benodigd zijn om deze keuken te wrappen. Allereerst tel ik, na het inmeten, het aantal frontjes. Ik kom op 30 uit.

De totale kosten voor deze keuken wrap zullen dan circa op 1470,- euro uitkomen.

Conclusie

En, wat vind je ervan? Is de prijs voor een keuken wrap je mee of tegen gevallen?

Uit onze ervaring in de praktijk blijkt vaak dat mensen het vinden meevallen. Zeker wanneer een nieuwe keuken, terwijl de huidige basis vaak nog goed is, de andere optie is. Nóg belangrijker dan de prijs, is natuurlijk het eindresultaat! En deze overtreft eigenlijk altijd de verwachtingen van mensen. Die blijdschap geeft ontzettend veel voldoening. Dat is een van onze belangrijkste drijfveren.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden voor jouw keuken? Neem dan vooral contact met ons op, wij helpen je graag.

Hier kun je nog even inspiratie op doen uit onze eerdere gewrapte keukens.

Over de schrijver
Reactie plaatsen