Bestaande keuken renoveren
25 oktober 2022 

Bestaande keuken renoveren

Ben je van plan om je bestaande keuken te gaan renoveren? Bekijk onze keuken wrap techniek voordat je nieuwe keukenkasten of verf gaat kopen. Door je keuken professioneel te laten wrappen kun je namelijk veel geld besparen. Slopen, schuren en schilderen tijdens jouw keukenrenovatie is dankzij wrapping niet nodig. Geef jouw keuken een compleet andere uitstraling en kleur binnen een zeer korte tijd voor een betaalbare prijs.

Wanneer is het tijd om je bestaande keuken te renoveren?

Het is afhankelijk van verschillende factoren wanneer een bestaande keuken aan renovatie toe is. Wanneer je jonge kinderen in huis hebt of de keuken zeer intensief gebruikt wordt dan zal je keuken sneller aan vervanging toe zijn dan wanneer je in een andere levensfase zit of vaak buiten de deur eet. Ook kan er door UV straling verkleuring van de keukenkastjes optreden of kan er vanwege vocht of een lekkage schade ontstaan aan uw keukenkastjes waardoor de folie van de keukenkastjes loslaat. Stel jezelf altijd de vraag wat de staat van je huidige keuken is? In veel gevallen zal je keuken nog in een goede staat verkeren, maar ben je uitgekeken op de kleur en het motief van je keukenkastjes. In dat geval biedt renovatie van je bestaande keuken een uitkomst. 

Loslatende folie keuken verwijderenLoslatende folie op keukenkastjes

Gemiddeld wordt een keuken na 15 jaar vervangen of gerenoveerd. Steeds meer mensen kiezen voor keukenrenovatie, vooral als het gaat om een keuken van hoge kwaliteit. Het is namelijk goedkoper om een keuken te renoveren dan een keuken in zijn geheel te vervangen. 

Hoe kun je een bestaande keuken renoveren?

Er zijn verschillende manieren om je bestaande keuken (te laten) renoveren. 

 1. Zandstralen: wanneer je een massief houten keuken hebt, kun je deze laten zandstralen om deze een ander uiterlijk te geven. Deze methode is niet voor alle keukens geschikt, alleen voor massief houten keukens. Bij het zandstralen komt veel zand en stof vrij, het is belangrijk dat hierbij de ruimte en meubels goed afgeplakt worden.
 2. Spuiten: een andere methode is om je keukenkastjes te spuiten, het voordeel is dat je kunt kiezen uit een brede variatie aan kleuren. Over het algemeen zul je voor het spuiten van een bestaande keuken zelf niet de juiste spullen hebben. Het spuiten van een keuken dient professioneel in een stofvrije ruimte te gebeuren. Hierdoor zal de keuken gedemonteerd moeten worden en in een professionele spuiterij gespoten moeten worden. Dit duurt langer dan bijvoorbeeld het wrappen van een keuken. 
 3. Wrappen: wanneer je een bestaande keuken laat wrappen kan dit op locatie zonder dat je daarna ‘in de rommel’ zit. Wrappen gaat sneller dan bovenstaande methodes en is zeer betaalbaar. Bovendien heb je niet alleen keuze uit iedere gewenste kleur, maar ook nog eens uit ieder gewenst motief. 

Een bestaande keuken zelf renoveren of het uitbesteden?

Detail shot keuken wrappen met hout folie

Wanneer je hebt besloten dat het tijd is om je bestaande keuken te renoveren heb je hiervoor 2 opties. Het zelf uitvoeren van de keukenrenovatie of je keuken laten renoveren door professionals. Vaak wordt voor de laatste optie gekozen omdat men zelf niet de juiste apparatuur, materialen, kennis en ervaring in huis heeft om de keukenrenovatie zelf uit te voeren. Wanneer je jouw bestaande keuken laat renoveren door onze professionals wordt je volledig ontzorgt. Het enige wat je hoeft te doen is aangeven welke kleur en motief jouw droomkeuken mag worden en wij regelen de rest. Onze professionals gaan nauwkeurig en efficiënt te werk waardoor jij al snel van jouw nieuwe keuken kunt genieten. 

Wat zijn de voordelen van het renoveren van je bestaande keuken?

Het is niet voor niets dat veel mensen ervoor kiezen om hun bestaande keuken te laten renoveren in plaats van het laten plaatsen van een geheel nieuwe keuken. 

 1. Het laten renoveren van een bestaande keuken door middel van wrapping is veel betaalbaarder dan het laten plaatsen van een nieuwe keuken.
 2. Dankzij renovatie heb je wel de look & feel van een moderne nieuwe keuken, maar dan voor een goede prijs.
 3. Je kunt zelf kiezen welke onderdelen van je bestaande keuken je wel of niet wilt laten vervangen.
 4. Wanneer je een nieuwe keuken laat plaatsen heb je vaak maar keuze uit een beperkt aantal kleuropties en motieven. Ga je echter voor renovatie van je bestaande keuken dan zijn de kleuropties en motieven waaruit je kunt kiezen eindeloos. Zo kun je echt jouw droomkeuken samenstellen.
 5. Bovendien hebben wij een interieurstylist die met je mee kan denken en je kan adviseren. Onze interieurstylist komt bij je aan huis. Of je nu van een moderne, rustieke, landelijke of Scandinavische stijl houdt, samen met onze stylist creëren we jouw droomkeuken.
 6. Wanneer je kiest voor wrapping zijn er geen grote sloopwerkzaamheden nodig, ook zul je geen last hebben van stof of rommel in huis. Het wrappen van je keuken gebeurt professioneel en efficiënt bij jou thuis. Onze professionals ruimen alles netjes op zodat jij zorgeloos kunt genieten van je nieuwe keuken. 
 7. Duurzaam, het renoveren van je bestaande keuken is een erg duurzame keuze, je geeft jouw keuken een welverdiend tweede leven. 
 8. Je hebt geen last van lange levertijden, tegenwoordig kunnen levertijden voor bouwmaterialen al snel oplopen tot enkele maanden. Onze materialen hebben we op voorraad waardoor we snel aan de slag kunnen met het renoveren van jouw bestaande keuken. 
 9. Wanneer je je bestaande keuken laat renoveren levert dit een grote waardestijging van je woning op. Terwijl je veel minder hebt uitgegeven dan wanneer je voor een volledig nieuwe keuken zou gaan. 

5 jaar garantie wanneer je jouw bestaande keuken laat renoveren

Wanneer je ervoor kiest om je keuken te laten renoveren door onze professionals dan geniet je gegarandeerd jarenlang van jouw gerenoveerde droomkeuken. Wij leveren een superstrak resultaat en bieden standaard 5 jaar garantie op ons werk.  

Before & after foto’s keukenrenovatie

Vele tevreden klanten gingen je al voor, laat je inspireren door de before & after foto’s. Ontwerp samen met onze interieurstylist jouw droomkeuken, zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos.

Before keuken wrappen

 After keuken wrappen in mat zwart (S140)

Before keuken wrappen After keuken wrappen in mat 'deep sea'

Bestaande keuken renoveren kosten

De kosten voor het renoveren van een bestaande keuken zijn altijd gunstiger dan wanneer je voor een hele nieuwe keuken zou gaan. Het renoveren van een bestaande keuken is maatwerk. En de kosten voor de renovatie hangen onder andere af van de grootte van de keuken en jouw specifieke wensen. Je kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen voor het laten wrappen van jouw bestaande keuken. Dankzij deze offerte weet je vooraf waar je aan toe bent en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Bestaande keuken renoveren, inspiratie en advies

We kunnen ons voorstellen dat je mogelijk wat vragen hebt voordat je jouw bestaande keuken laat renoveren. Ons team van professionals staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te inspireren. Neem geheel vrijblijvend contact op met onze interieurstylist of een van onze professionals voor een persoonlijk of offline adviesgesprek. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen