Lees deze blog voordat je jouw keuken mat zwart laat wrappen!
15 april 2022 

Lees deze blog voordat je jouw keuken mat zwart laat wrappen!

Mat zwart, het is dé absolute trend kleur van 2021 en ook voor 2022 lijkt daar geen verandering in te komen. En dan denk je matzwart is mat zwart. Maar niets is minder waar. Er zijn genoeg verschillende mat zwart kleuren in de wereld van het wrappen. In deze blog lichten wij je alle verschillende voorbeelden toe.

Mat zwart wrapping

Een visgraad vloer, zwarte stalen deuren en een mat zwarte keuken. Wanneer we de laatste woontrends volgen is dit voor vele het droombeeld. En zeg nou zelf, ziet er ook zeker niet verkeerd uit. Ook bij Kitchen Makeover krijgen wij dus meer dan eens het verzoek om een keuken in het mat zwart te wrappen. Gelukkig kun je jouw keuken nog steeds onderscheiden van de anderen. Er bestaan namelijk meerdere mat zwart folies te gebruiken voor de keuken. In deze blog licht ik je deze verder toe.

Als je aan mat zwart denkt is bovenstaande foto waarschijnlijk de tint zoals je deze ook in gedachte hebt. Niet voor niets de kleur die vooral bij keukenboeren massaal gekozen wordt. Waarom dan niet bij ons? Dit is de kleur die helaas ook erg vlek gevoelig is. Ondanks goed schoon te maken nog steeds verre van ideaal wanneer je woont in een huis met jonge kinderen. Gelukkig bestaan er alternatieven, welke minstens zo mooi zijn én minder vlek gevoelig.

Mat zwart met een 'korrel'

Bodaq S140 mat zwart gewrapte keukenMat zwarte gewrapte keuken met een 'korrel' (S140)

Eerste alternatief op de gladde mat zwarte interieur wrapping folie, is de folie met een zogenaamde korrel daarin verwerkt. Dit lichtelijk voelbare motief welke verwerkt is in de folie zorgt ervoor dat wanneer je folie met vette vingers aanraakt het niet direct duidelijk zichtbaar is. Dit zorgt ervoor dat je niet constant aan het poetsen bent om de hinderlijke vlekken te verwijderen. Desondanks zorgt de folie nog steeds voor hetzelfde mooie eindresultaat. De Bodaq S140 zoals deze folie, is dan ook de meest gekozen van 2021.

Houtlook zwart

Houtlook zwart keuken wrappenHoutlook zwart keuken wrappen (Pure black wood)

Waar de mat zwart met een korrel de meest gekozen kleur is, proberen wij iedereen natuurlijk ook te wijzen op de alternatieven. Daarbij zijn wij zelf erg fan van de mat zwarte houtlook folie. Niet voor niets ook gebruikt op verschillende meubels in ons eigen kantoor. Wat ons voornamelijk enthousiasmeert is dat de nerven van het hout duidelijk voelbaar zijn in de folie. Daarmee is de houtlook niet van het echt te onderscheiden. En zeg nou zelf, dat maakt zo’n MDF keukenkastje ineens wel heel erg luxe toch?

Voor de zwarte houtlooks bestaan er verschillende alternatieven en daarmee kun je dus zelf kiezen welke houtlook jouw het meeste trekt. Onze favoriet? Dat is de Bodaq black picta folie.

Antraciet wrappen misschien?

Mat antraciet keuken wrappenMat antraciet gewrapte keuken

Goed, voor nu even genoeg mat zwart. Er zijn natuurlijk nog genoeg andere mooie donkere alternatieven die je keuken er super modern doen laten uitzien. Wat te denken van antraciet? Bovenstaande foto is zo’n voorbeeld van een in antraciet gewrapte keuken. Neem daarbij de metallic die in deze folie verwerkt zit en het zorgt voor een super gaaf resultaat. Daarbij staat het grijs bij veel verschillende vloeren en dit maakt het dus makkelijk te combineren.

Extra bonus, het maakt je keuken net wat unieker tegenover alle mat zwarte keukens, zorgt voor net meer licht en is net zo tijdloos als het zwart.

Ook enthousiast geworden?

Sta je inmiddels te popelen om je keuken aan te laten pakken? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Stuur ons een foto van je keuken en ontvang binnen 48 uur een prijsopgaaf op maat.


Over de schrijver
Reactie plaatsen