Eigen huis en tuin keuken wrappen
03 november 2022 

Eigen huis en tuin keuken wrappen

Woensdag 21 september was het zo ver, met een team Kitchen Makeover mochten wij aan de slag om een keuken te wrappen voor het TV-programma Eigen Huis en Tuin. Voor ons een leuke ervaring om mee te doen aan een Televisie programma dat landelijke bekendheid geniet. In deze blog vertel ik je even over onze dag gedurende de opname.

Eigen Huis en Tuin keuken wrappen

Na een eerste korte briefing met het Eigen Huis en Tuin team, een week voorafgaand het programma werden wij geïnstrueerd over hoe de dag zou gaan verlopen. Belangrijk hierbij was dat de keuken binnen 1 dag compleet gewrapt zou worden. De eigenaren van het huis zouden namelijk 2 dagen weg zijn en op de 2e dag moesten er andere dingen in huis aangepakt worden.

Aangezien het om een grote keuken gaat en deze binnen 1 dag af moest zijn besloten wij om met 4 personen af te reizen naar Avenhorn. Om 10:00 stonden Renzo, Wout, Dennis en Joey voor de deur om aan de slag te gaan. Hierdoor konden eerst nog filmopnames gemaakt worden van het bestaande uiterlijk en de presentator die zijn woordje deed. Nadat dit dus op film was konden Renzo, Wout, Dennis en Joey starten. Maar eerst moesten ook zij nog even goed op beeld komen met daarbij ook ons logo. Na een aantal takes stond dit er ook op en was het tijd om aan de slag te gaan.

De kleurkeuze werd een combinatie van houtlook (Noctis) en mat zwart (Silky mat Black). Het Noctis voor de frontjes wat een landelijke stijl creëert en dan in combinatie met het matzwart op de zijwanden wat het geheel stoerder en moderner maakt. Een combinatie welke wij al vaker maken aangezien houtlooks hierdoor vaak mooier uitkomen. Toch leuk dat een interieurs designer werkzaam voor het programma van Eigen Huis en Tuin dit ook uitkiest.

Wrappen maar!

Van links naar rechts: Renzo, Dennis, Wout en Joey
Vervolgens verliep de dag zelf eigenlijk zoals een gemiddelde werkdag verloopt. De keuken werd gedemonteerd, de folie op maat gesneden en wrappen maar! Enige verschil is dat er in afstemming met de regisseur een aantal shots werden gemaakt welke gebruikt konden worden voor de aflevering. Verder was het grote verschil dat er ook veel andere mensen werkzaam waren in en rondom het huis om al het andere werk ook in orde te maken. Zoals een op maat gemaakte kast, muren die behangt werden en het nodige schilderwerk dat gedaan werd.

Uiteindelijk was de keuken om 18:00 uur gereed en kon de dag voor ons afgesloten worden met heerlijke pizza’s.

Voor de reactie van de eigenaren raad ik je aan aflevering 126 en 127  van Eigen Huis en Tuin even te bekijken. Wij kijken in ieder geval terug op een erg leuke ervaring en hopen het keuken wrappen weer wat meer op de kaart te hebben gezet in Nederland. Ben jij al helemaal enthousiast geworden? Neem vrijblijvend contact met ons en wij helpen je graag verder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen