Keuken opknappen zonder verbouwen: Wat zijn de mogelijkheden?
06 november 2022 

Keuken opknappen zonder verbouwen: Wat zijn de mogelijkheden?

De keuken opknappen zonder verbouwen; is dit eigenlijk wel mogelijk?

In veel gevallen zien we dat mensen een beetje klaar zijn met de huidige keuken. Dit heeft in potentie verschillende oorzaken:

 • Men is de kleur zat: Het is natuurlijk goed mogelijk dat je op een gegeven moment simpelweg de kleur zat bent. Dit is bijvoorbeeld geregeld het geval wanneer je keuken al vrij oud is. Je kijkt bijvoorbeeld al 10, 20 of zelfs 30+ jaar tegen dezelfde keuken aan. Je vindt de kleur hierdoor niet meer mooi. Deze past niet meer bij de huidige tijd. Bovendien sluit deze niet perfect meer aan op je smaak.  
 • Het is tijd voor iets anders: Tegelijkertijd komt het vaak genoeg voor dat het simpelweg tijd is voor iets anders. Je hebt behoefte aan een frisse look van de keuken. Soms gaat dit hand in hand met een andere grote verbouwing. Bijvoorbeeld het verbouwen van de badkamer. Je wilt je hele huis in één keer naar wens maken.
 • Beschadiging: Verder is het altijd mogelijk dat er sprake is van een beschadiging. De originele laag die loslaat is een veelvoorkomend probleem. Maar ook bijvoorbeeld krassen, groeven of zelfs gaten in de keuken. Hierdoor doet het geheel al snel armoedig aan. Je wilt de keuken dan van een opfrisbeurt voorzien zodat deze weer één mooi geheel vormt.
 • Keuken bij verhuizing niet naar wens: Tot slot merken we vaak dat de keuken bij een verhuizing niet naar wens is. Je hebt een nieuw huis gekocht, waarbij het grootste gedeelte van het huis volledig naar wens is. Op die keuken na. Het vervelende is dan vaak dat er bij een verhuizing sowieso al veel kosten komen kijken. En dan moet die keuken ook nog eens vervangen worden..

Loslatende folie keuken verwijderenDe originele laag die loslaat van de keukenfrontjes

Wat de oorzaak van je ontevredenheid over de huidige keuken ook is, er is één ding duidelijk; een keuken opknappen zonder te verbouwen, is bij alle oorzaken een welkome optie. Maar wat houdt dit dan precies in?

Wat houdt de keuken opknappen zonder verbouwen precies in?

Wanneer je een keuken wilt verbouwen, heb je al snel de neiging om te denken dat dit een zeer ingrijpende beslissing is. Dat er een volledig nieuwe keuken moet komen. Bovendien moet iemand deze plaatsen.

Al met al dus een duur grapje.

Maar in de praktijk hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Dit heeft alles te maken met de opkomst van een steeds populairdere mogelijkheid; een keuken opknappen zonder te verbouwen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de keuken simpelweg op te knappen, zonder een volledig nieuwe keuken te plaatsen.

Opties voor de keuken opknappen zonder verbouwen

Wil je je keuken opknappen zonder te verbouwen? Dan heb je verschillende opties. Deze bespreken we graag met je, waarna we de beste nog even verder uitlichten. Zo weet je precies wat je mogelijkheden zijn op dit gebied.

De belangrijkste opties voor het opknappen van je keuken zonder dat er daarbij een verbouwing nodig is, zijn:

 • Weghalen bovenste keukenkastjes: Deze eerste optie vereist enig werk, maar natuurlijk een heel stuk minder dan het vervangen van de hele keuken. Een vrij moderne ingreep is om de bovenste keukenkastjes weg te halen. En deze vervolgens bijvoorbeeld te vervangen door wandplanken. Zo heb je iets minder ruimte over, maar komt het de algehele uitstraling van de keuken wel ten goede. Het zorgt voor een aardige, visuele transformatie.
 • Nieuwe handgrepen: Dan zijn er nog de handgrepen. Ook deze hebben een vrij grote invloed op de algehele look van de keuken. Een kleine ingreep is dan om de handgrepen simpelweg te vervangen. Bijvoorbeeld door handgrepen die een stuk meer of juist een stuk minder opvallen. Qua kleur, afmetingen en stijl heb je op dit gebied verschillende keuzes.
 • Muur verven: De muren rondom de verschillende onderdelen van de keuken kun je altijd verven. Dit is een manier van een ruimte opknappen, zonder dat je hierbij fors hoeft te verbouwen. Let er wel op dat de look van de keuken zelf zo dus niet verandert. Het gaat puur om de wisselwerking met de omliggende muren.
 • Keuken wrappen: We hebben het beste tot het laatst bewaard; het wrappen van de keuken. De optie tot een keuken wrappen, is nog relatief onontdekt. Niet veel mensen zijn ervan op de hoogte dat dit überhaupt een mogelijkheid is. Er zijn verschillende redenen om voor deze manier van de keuken opknappen zonder te verbouwen te kiezen. Laten we daarbij deze even dieper op ingaan.

Voordelen van de keuken wrappen


Het beplakken van keukenkasten met speciale folie noemen we ‘wrappen’. Je pakt de keuken dus als het ware opnieuw in.

Het is belangrijk om de voordelen van een keuken wrappen goed door te nemen. Hierdoor kom je er binnen de kortste keer achter waar de hype vandaan komt. Het is namelijk niet zomaar dat meer en meer mensen hiervoor kiezen. Er gaan een aantal redenen schuil achter deze plotselinge opkomst.

De voordelen van de keuken wrappen, komen neer op:

Complete make-over: Door je keuken te wrappen, kies je voor een complete make-over. En dat zonder dat het nodig is om de keuken te verbouwen. Zoals we eerder al aangaven, gaat het puur om het aanbrengen van topkwaliteit folie. Van de buitenkant ziet je keuken er zo in één klap een heel stuk anders uit. Maar in feite is het nog steeds dezelfde keuken. Deze heeft simpelweg een nieuw laagje gekregen. Zo kies je ervoor om zonder een verbouwing toch een ingrijpende transformatie van de keuken te realiseren.


 • Betaalbaar: Daarbij is de keuken wrappen ook nog eens uiterst betaalbaar. Het is vele malen goedkoper dan een nieuwe keuken. Zo bespaar je fors op de kosten, terwijl je keuken er wel compleet nieuw uitziet. Het is dan ook een echte win-winsituatie. Iedereen vindt het prettig om minder kosten te maken, voor een gelijkwaardig resultaat. Het is in essentie misschien wel het belangrijkste voordeel van deze manieren van een keuken opknappen zonder verbouwen. Dat is althans wat veel van onze klanten herhaaldelijk aangeven.
 • Zeer stijlvol: Tegelijkertijd is het resultaat bijzonder stijlvol. Wanneer je voor de eerste keer de term ‘keuken wrappen’ hoort, ben je misschien bang dat het er enigszins amateuristisch uitziet. Vandaar dat we je ook aanraden om onze opgeleverde projecten gedetailleerd te bekijken. Je ziet dan meteen dat er sprake is van het tegenovergestelde. Het lijkt net of er een compleet nieuwe keuken is ingezet. Het valt op geen enkele manier op dat er slechts folie is toegevoegd. Is dat niet precies waar je naar op zoek bent?
 • Snel resultaat: Dan nog een van de andere grote voordelen van het wrappen van de keuken; het snelle resultaat. Zou je ervoor kiezen om de keuken te verbouwen? Dan ga je hoe dan ook te maken krijgen met een lange periode van troep in huis. Er gaat wel wat tijd overheen om de oude keuken eerst te slopen. En om vervolgens een geheel nieuwe keuken weer opnieuw te plaatsen. Met het wrappen van de keuken kies je juist voor een supersnel resultaat. Zo kost het gemiddeld genomen zo’n 2 dagen om de keuken volledig te wrappen.
 • Veel keuzemogelijkheden: Dan nog de keuzemogelijkheden. Wil je je keuken opknappen zonder te verbouwen? Dan wil je waarschijnlijk wel nog steeds de perfecte keuken realiseren. Hierbij is het bijvoorbeeld belangrijk dat je keuken de juiste kleur krijgt. Hierdoor past deze perfect bij de rest van de inrichting. Qua verschillende wrappings heb je dan ook ruim de mogelijkheid om voor de juiste kleur te kiezen. Het is zelfs een optie om dit vooraf even te testen. Bijvoorbeeld door een bepaalde kleur wrapping naast je huidige keuken te houden. Weet je al voor welke kleur jij gaat kiezen?
 • Lange levensduur: Tot slot dan nog de lange levensduur van keuken wrapping. Bij normaal gebruik mag je uitgaan van een minimale levensduur van zo’n 10 jaar. Kies je ervoor om de wrapping geregeld te onderhouden? Dan is het goed mogelijk om deze levensduur nog flink op te rekken. Zodoende heb je dus jarenlang profijt van een eenmalige investering. Zo ben je niet alleen goedkoper uit dan bij een complete verbouwing, maar doe je er nog een lange tijd mee ook.

Al met al zijn er dus flink wat redenen om voor keuken wrapping te kiezen. Voor de ene persoon steekt één van de bovenstaande voordelen er flink bovenuit. Voor een ander is het vooral de combinatie van punten die voor een overtuigd gevoel zorgen. Hoe dan ook is het minimaal de moeite waard om te overwegen.

Nu jouw keuken opknappen zonder te verbouwen

Heb je op dit moment dus behoefte aan een nieuwe look wat de keuken betreft? En pak je dit dan het liefst aan zonder dat er een complete verbouwing benodigd is? Dan hebben wij precies de oplossing voor je waar je naar op zoek bent; keuken wrapping.

Je keuken opknappen zonder te verbouwen, ligt nu in één klap volledig binnen de mogelijkheden. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan. Je hebt dan binnen de kortste keren een gedetailleerd kostenoverzicht tot je beschikking. Voor je het weet, geniet je al van je gloednieuwe keuken!

Over de schrijver
Reactie plaatsen