Kun je tegels wrappen? Onze ervaringen met tegels beplakken
18 juli 2023 

Kun je tegels wrappen? Onze ervaringen met tegels beplakken

De tegels (laten) wrappen in je keuken, is dat mogelijk? Het antwoord is helaas iets ingewikkelder dan zomaar ja of nee. In deze blog delen wij onze ervaringen met het wrappen van tegels met je. Zo weet jij na het lezen van dit artikel of het interessant voor jouw is.

Interieur folie gebruiken

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je oriënterend bent om de tegels in je huis te (laten) wrappen of daar in ieder geval iets aan gedaan wilt hebben. Vaak is het behoorlijk kostbaar om de tegels in je keuken te vervangen. Zeker wanneer het slechts om de aanpassing van de kleur gaat en het origineel nog goed is.

Wrappen kan dan inderdaad een mooie oplossing bieden. Wij zijn dan ook geneigd om deze vraag in eerste instantie direct met ja te beantwoorden. Zeker met oog op de ontwikkelde interieurfolies welke talloze mogelijkheden bieden kan dit een super oplossing zijn. Het is daarnaast relatief betaalbaar en kan een complete keuken binnen 1 dag compleet van zijn look laten veranderen.

Er kleven echter ook een aantal nadelen aan het wrappen van je tegels…

Voor- en nadelen van tegels wrappen

Grootste nadeel welke wij veel voorbij zien komen zijn de cement randen tussen de tegels in. Zeker wanneer je een kleine tegel hebt, dat in keukens vaak gebuikt wordt, kan dit er storend uit komen te zien.

tegels-wrappen-voorbeeld-tegelsTegelmuur met veel 'inkepingen'

Zoals je je waarschijnlijk kunt voorstellen is de wrapping folie behoorlijk dun. Dit biedt oneindig veel voordelen maar ook als nadeel dat de ondergrond goed zichtbaar blijft. Wrap je dus direct over de tegels met ‘cement randen’ in de keuken heen, dan blijf je deze zogenaamde ‘inkepingen’ zien. Iets dat vaak niet natuurlijk is aan bijvoorbeeld een houtlook.

Natuurlijk blijven de voordelen zoals: oneindig veel kleur opties, betaalbaar en sterke bestendigheid tegen schade van kracht. Daarmee direct is dit direct al super goed bruikbaar in de vaak grote tegels. Alleen die ‘cement inkepingen’ bij de kleine tegels, kon dat maar anders…

Onze oplossing

Nou en of dat anders kan. Bij Kitchen Makeover hebben hiervoor namelijk onze eigen oplossing voor ontwikkeld. Een oplossing welke dit probleem betaalbaar en super mooi oplost. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch?!

Hoe wij dit oplossen is als volgt. Als eerste wordt de muur, waar de tegels tegen aan gemetseld zijn exact opgemeten. Vervolgens maken wij een dunne plaats exact op maat van deze muur. Deze plaat wordt vervolgens gewrapt waarna die tegen de muur aan gekit wordt. Hierdoor creëer je een strak oppervlak waarop de folie gewrapt is. Door het strak af te kitten blijft de plaat exact op zijn plaats en is er niets meer te zien van de betegelde muur achter de plaat.

Zoiets ziet er als volgt uit:

Marmer look aanrechtblad keuken wrappenTegel muur gewrapt met Kitchen Makeover techniek

In dit geval werd de volledige keuken gewrapt inclusief aanrechtblad. Wanneer de tegels hier onaangetast zouden blijven stoort dit natuurlijk. Dat zou niet matchen met het nieuwe uiterlijk van de keuken. Nu met de gekitte plaat tegen de muur, nadat deze ook gewrapt is in het zwarte marmer look, is er een heel strak eindresultaat gecreëerd.

Voor ons eenvoudig te realiseren, voor je huis of keuken een gigantisch verschil.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.


Over de schrijver
Reactie plaatsen